In drie stappen je huis meer landelijk maken?

02-09-2022

Uncategorized / Woonkamer

In drie stappen je huis meer landelijk maken?

Ja dat kan. Of je nu een rijtjeshuis, loft, appartement of herenhuis woont. In elke woning is het mogelijk om een landelijke style te creëren. Het is belangrijk om de juiste kleuren, materialen en meubels te gebruiken.

Een landelijk interieur straalt namelijk de kalmte van het platteland uit en de ontspannen sfeer is vooral te danken aan de eenvoudige vormgeving van de meubelen. en die eenvoud is niet perse saai. Integendeel zelfs.

De basis van een landelijke inrichting is de juiste kleurkeuze. Typische landelijke kleuren zijn verschillende soorten wit tinten, pastel en aarde kleuren. Spierwit in het interieur wordt afgeraden, want dit komt heel steriel over. Ga liever voor warmer, zachter wit zoals roomwit, vanille of wit met een tintje grijs of roze. Warm wit is ook goed te gebruiken in een kamer dat op het noorden ligt. Deze ruimtes krijgen minder natuurlijk daglicht dan kamers op het zuiden en warme witte kleuren kunnen licht goed reflecteren. Probeer steeds een lichte gradatie kleur toe te voegen van de gebruikte kleuren.om zo een levendig interieur te creeëren. Kleur kan wel in een landelijke style maar verf dan één wand in kleur of vul de sobere basis aan met accessoires in kleuraccenten.

Het ligt eigenlijk al voor de hand maar om het landelijke gevoel te versterken zijn natuurlijke materialen een must. Denk aan wol, linnen, grove weefsels, katoen, handwerk, hout en stenen muren. Op de vloer zijn vaak houten planken te vinden in off white of grijs tinten, maar ook robuuste tegels doen het goed. De muren krijgen een kalkverf wat zorgt voor een totaal andere look dan een gewone muurverf. Kalkverf is mat met verschillende nuances en de ruimte voelt gelijk warmer aan. Als het huis beschikt over balken wordt het aangeraden deze zichtbaar te laten om het natuurlijke gevoel nog meer te versterken.

Onmisbaar in de inrichting is dan ook een kachel bij het zitgedeelte. De plek om gezellig met vriendinnen en familie bij elkaar te komen. Plaats de meubels knus bij elkaar om de mogelijkheid tot cocoonen te versterken. Kies in het interieur ook in elk geval voor één robuust meubelstuk om het landelijke gevoel in huis te halen. Afgebladerde verf is in dit interieur leuk om te laten zien maar hou het op maximaal twee oude kasten anders oogt het armoedig en dat wil je niet.

Met een bos(zelfgeplukte) bloemen zorg je dat je de landelijke sfeer nog eens wat versterkt, daarnaast wat antieke kasten, zachte quilts, stoelen in velourse stoffen, houten meubels en accessoires in zachte pasteltinten en je landelijk interieur is compleet.