5 tips voor een design interieur met een klein budget.

16-09-2022

Lifestyle / Woonkamer

5 tips voor een design interieur met een klein budget.

Wil je geen standaard Ikea huis maar beschik je niet over het budget voor een design interieur? Geen zorgen met deze 5 tips zorg je dat je huis er strakker en meer design uitziet zonder dat je je creditcard hoeft te gebruiken.

Tip 1: Kies voor de minimalistische look, dat betekent dat je niet je kasten volzet met kleine spulletjes. In plaats daarvan kies je voor een paar grote objecten zoals vazen of beelden. Door er objecten van verschillenden grootte in te zetten, geef je de kast toch je eigen persoonlijkheid.

Tip 2:Creëer een illusie. Hoe groter het tapijt, hoe groter de ruimte lijkt. Maar zet het daarentegen niet te vol met meubels. Hier is ook weer less is more. Ga ook voor neutrale kleuren en hang een spiegel op voor een extra groots resultaat.

Tip 3: Mix&match. Wees niet bang om meubels van verschillende stylen met elkaar te combineren. Niet alles hoeft nieuw of juist vintage te zijn. Het is de mix die het spannend houdt. Zorg er wel voor dat je niet teveel verschillende kleuren meubels gebruikt. Anders wordt het wel een beetje een ratjetoe. De meubels zijn het meest strak in dezelfde kleur met 1 of 2 elementen van accessoires.

Tip 4: Als je een mooi uitzicht heb, benadruk het dan. Hang ook niet teveel raamdecoratie op. Liever een strak rolgordijn dan geplooide gordijnen. Houdt het simpel en eenvoudig maar wat je gebruikt wel van mooie materialen zodat de luxe uitstraling naar voren komt.

Tip 5: Hang kunst op aan de wand. Tegenwoordig hoeft kunst helemaal niet duur te zijn maar zorg iets wat de aandacht trekt. Download gratis kunst, print de afbeelding op groot formaat bij de copyshop en lijst ze in. Doe dit maal drie en hang het boven je bank en het ziet er meteen luxueus uit. Maar zorg en dan wel voor dat er verders niks op de muren hangt want anders krijg je toch weer dat rommelige of minder strakke effect.