Het inrichten van je slaapkamer, vind hier de 3 tips.

22-01-2022

Slaapkamer

Voor het inrichten van je slaapkamer heb je inspiratie nodig. Ik wil je de inspiratie geven zodat je aan de slag kunt om je droom slaapkamer te maken.

Tip 1: Begin met het maken van een moodboard. Een moodboard geeft de stijl weer die jij leuk vind. Zoek in reclamefolders en tijdschriften naar kleuren die je leuk vind. Kijk ook naar materialen en naar vormen. Knip alles uit. Je krijgt nu een verzameling van kleuren, materialen en van vormen. Er kan zelfs een stijl uitkomen. Kijk nu op ilikeinteriors naar de verschillende woonstijlen en kleuren. Bij ilikeinteriors staan alle stijlen en kleuren waardoor je meerdere ideeën eruit kan halen voor je slaapkamer.

Tip2: Maak nu een plattegrond van de ruimte die jouw slaapkamer gaat worden. Dit kan je ook doen via ikea homeplanner maar je kan natuurlijk ook een tekening maken van je kamer en de meubels uitknippen die erin komen te staan. Je kan zolang schuiven zodat alles op de perfecte plek staat. De meubels zijn niet alleen belangrijk maar ook de lampen, televisieaansluiting en ramen zijn van belang. Leg de elektriciteit dus altijd goed aan of laat er iemand met verstand naar kijken. Licht is namelijk erg belangrijk in je slaapkamer, een lampje om te lezen en /of sfeerverlichting voor een zwoele sfeer.

Tip3: Je hebt nu de plaats van je meubels gevonden en de elektriciteit aangebracht. Je gaat nu al je inspiratie die je hebt opgedaan bij ilikeinteriors gebruiken en mixen. Je kiest nu de kleuren van de meubels en kiest 2 kleuren voor de wanden. Meerdere kleuren op de wand maken de slaapkamer onrustig. Wat ik als derde tip wil geven is dat je de kleur achter je bed de donkerste kleur wordt en de rest houd je in dezelfde lijn rustig. Dus bijvoorbeeld donkergrijs achter je bed en lichtgrijs op de rest van de wanden. Dat geeft een geheel en rust waardoor je rustig en lekker kan slapen. Veel succes!